Wat leuk dat je meer over mij wilt weten! Ik ben Petra Wiebenga. Enthousiast, spontaan en creatief. Ik ben een wandelende woordenwinkel, luisterend oor en brainstormbrein. Ik ben gek op nieuwe ideeën verzinnen, samen uitwerken en overzicht scheppen in die gezellige creatieve chaos.

Ik hou van mooie woorden, zoals: ‘inspiratie’, ‘creatie’ en ‘gezelligheid’. Maar ook van ‘slenteren, ‘sprankeling’ en ‘verwonderen’.  Het is bijzonder hoe dit werkt. Dat het ene woord iets met je dóet, en het andere woord je koud laat. Ik speel daar graag mee.

Ik ben opgeleid tot communicatieadviseur. Al wilde ik vroeger naar de kunstacademie. Tekenen, schilderen, mooie dingen maken, mijn gevoel in mijn werk leggen en daarmee mensen blij maken. Ik zag het helemaal voor me. Mijn ouders vonden dat daar geen droog brood in te verdienen was. Dat was én ben ik niet met ze eens. Maar ik ging dus toch HBO Communicatie doen. Wat ben ik daar achteraf blij om! En weet je waarom?

Ik hou van creativiteit, kunst, handgemaakte producten en de passie van kunstenaars en creatieven. Zij maken de wereld mooier en ik draag daar met mijn kennis in online communicatie graag aan bij.

Ik help creatieve ondernemers en kunstenaars bij het schrijven van pakkende teksten voor websites, blogs en social media.

Ik schrijf en redigeer webteksten en blogartikelen. Je kunt bij mij een online workshop volgen, en ik werk graag samen in kleine groepen of 1-op-1 om je te adviseren en begeleiden bij het opzetten van de online communicatie voor jouw creatieve bedrijf.

Maar wie ben ik nou verder? De beste manier om mij echt te leren kennen, is mijn blog lezen. Op dit blog deel ik mijn ideeën over schrijven, ondernemen, creativiteit en leven. Ik geef je schrijftips en lekker veel inspiratie. Nieuwsgierig? Lees verder op mijn blog.

null

Wat zeggen familie, vrienden en klanten? 

Helemaal blij met de Quickscan die ik bij Studio Schrijf besteld heb. Na een week kreeg ik een pareltje in mijn mailbox. Na veel zoeken naar mensen/bedrijven die me kunnen helpen met praktische tips, goede handvatten etc ben ik bij Petra aan het juiste adres gekomen! Echt een aanrader voor alle (startende) ondernemers! Dank je Petra voor je eerlijkheid in je Quickscan!

Henja Post
Garenwinkel Henja

Ze denkt op een fijne manier met je mee over je teksten. Ze is doortastend, inlevend, vakkundig en enthousiast. Petra corrigeert de teksten van mijn creatieve community: Magie van Naald en Draad. Een super soepele samenwerking. Ik zou Petra van harte bij je aan willen bevelen! read more

Mirjam Peppelman
PersoonLEUK | Magie van Naald en Draad

Jouw enthousiasme & inzet raken me, jouw creativiteit vind ik te gek, je betrokkenheid bij de mensen om je heen vind ik prachtig. Je bent gewoon een lief en mooi mens en ik ben heel blij dat ik je heb leren kennen.

Tineke Blokzijl
Business Coach voor eigen-wijze introverte vrouwelijke ondernemers
null

Creatief Dagboek

Ik wil graag geïnspireerd, met liefde en in verbondenheid leven. Niet alleen op ‘De Grote Momenten’, maar ook in de dagelijkse dingen. In elke dag zit een levensles of klein wonder verstopt. In mijn art journal zoek ik die op, en leg ze vast in woord en beeld. Dit schrijven en tekenen ordent gedachten, ontspant en maakt mijn hoofd leeg. Ik kan het iedereen aanraden. Het is mijn persoonlijke vorm van meditatie, maar ik neem je er graag in mee. Ik deel mijn pagina’s online op Instagram en schrijf erover op mijn blog in de rubriek ‘Zen op Zondag’.

(Gezins)leven

Naast mijn werk voor Studio Schrijf ben ik vooral moeder van twee kleine kinderen (6 & 2), echtgenote, dochter, zus en vriendin. Ik mag graag meebewegen op de flow van elke dag, maar ga er ook bewust op uit. Als het aan mij ligt naar musea, slenteren door oude stadsstraatjes, of richting het water. Als het aan de kinderen ligt wordt het een speeltuinenspeurtocht. Ik ben gek op taart, koek en chocola. Ik hou van gezelligheid, maar kan me ook goed terugtrekken met een boek op de bank. Sporten zou ik moeten doen, maar dat komt er niet van. Wandelen en fietsen door de natuur van Zeewolde vind ik wel weer heel fijn.

Opleiding & werkervaring

Ik startte na mijn opleiding HBO Communicatie als freelance copywriter voor Wehkamp, en werkte daarnaast als webredacteur voor een zorg- & welzijnsorganisatie. In die branche was ik als communicatiemedewerker, webredacteur en informatiespecialist ook verantwoordelijk voor websites, nieuwsbrieven, folders en magazines. Mijn hart lag echter altijd in de creatieve hoek. In 2011 pakte ik de kans om mijn droom achterna te gaan en Studio Schrijf is het resultaat. Met veel plezier werk ik nu samen met de leukste creatieve klanten aan hun online communicatie én heb ik de perfecte manier gevonden om mijn eigen hobby met mijn werk te combineren. Bekijk mijn online cv op LinkedIn.

null