Goede voornemens mogen óók in februari gestart worden, of gewoon elke dag dat jij daar zin in hebt. Zo had ik besloten om op 1 februari mijn blog nieuw leven in te blazen. Om weer vrij & blij te bloggen. Over schrijven, bloggen, ondernemen, creativiteit en het leven. Wat ik graag met mijn eigen blog wil, is op een persoonlijke & creatieve manier mijn kennis en inspiratie delen. Los van het gevoel dat ik áltijd vakinhoudelijke meerwaarde moet bieden. (Maar het mag wel…) Los van het idee dat een blog áltijd een taaltechnisch hoogstandje moet zijn (zélfs al ben ik tekstschrijver). Gewoon vrij & blij delen van wat er in me opkomt, wat er aan me trekt of als antwoord op jouw vragen. Ik wil een blog zijn met het gevoel dat jij en ik gezellig samen op de bank zitten met thee & taart om bij te kletsen. Over het leven an sich en het ondernemen als creatief. En dat we tips & inspiratie uitwisselen. 

Het beginnen van een blog vond ik zelf niet moeilijk. In 2003 al niet, maar nu in 2017 ook weer niet. Hoewel ik nu wel meer twijfels had. Of angsten eigenlijk. Zouden “ze” het wel leuk vinden. Zouden “ze” mijn blog wel interessant genoeg vinden? Zou ik wel aan “hun” verwachtingen voldoen? Zou het niet raar zijn dat ik als tekstschrijver ook mijn eigen creativiteit qua tekenen en dagboekkunst ga delen? Want puntje bij paaltje wil ik jullie inspireren, dingen leren en ook mezelf laten zien in de combinatie van creativiteit & communicatie.

Maar oh wat is het ontzettend eng om jezelf in het licht te zetten. Om het podium te pakken. Op de een of andere manier krijg ik dan toch nog altijd het gevoel van een publiek (groep/klas) die je uitlacht of met rotte tomaten gaat gooien omdat je “niet goed genoeg” bent, of omdat je “raar doet” / niet aan de verwachtingen voldoet van “de groep”.

Ik schrijf “ze”, “hun” en “de groep” tussen haakjes, omdat deze gedachten alleen in mijn eigen hoofd bestaan. De reactie’s op de herstart van mijn blog én de blogchallenge zijn superleuk. Ik krijg al bedankjes terug dat ik mensen inspireer met de lessen die ik deel in mijn blogchallenge. Dus alles bij elkaar is mijn herstart nu al een succes.

Jij hebt misschien ook wel zulke stemmetjes in je hoofd, die sceptisch vragen: “wie zit er op jouw blog te wachten?” Maar ik wil je toch vragen om te beginnen met bloggen. Want ík zit in elk geval op jouw verhalen te wachten. Ik kijk er naar uit om door jou geïnspireerd te worden. Dus creëer, fotografeer het, en schrijf!

In de blogchallenge geef ik vandaag nog wat meer achtergrondinformatie over het schrijven van een eerste blogartikel, en waarom je dóór je angst en twijfels heen moet. Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor februari, maar wel op de interesselijst inschrijven voor een volgende ronde. Schrijf je hier in!

Oh… en gisteren maakten we ons eigen blogplan als houvast voor jezelf bij het opstarten van een blog. Dit is mijn eigen uitwerking van mijn blogplan:

Zie? Het hoeft allemaal niet zo professioneel. Het mag gewoon creatief! 🙂

En ik ga zelf dus ook veel meer creëren, fotograferen en schrijven.

Heb je vragen over bloggen? Stel ze gerust hieronder, ik beantwoord je vraag graag!