Wat is nou wijsheid als je een blog start als creatief ondernemer of kunstenaar? Of eigenlijk is het ook een vraag aan mezelf als tekstschrijver & communicatieadviseur met meerdere interesses. Kun je over alles bloggen wat je interessant vindt? Kun je alles bloggen wat je wilt delen? Je gedachten? Gewoon iets moois wat je inspireert? Zitten mensen daar op te wachten? Dat jij uit je hokje stapt en anders doet dan ‘men’ van je verwacht? Of maakt jou dit juist uniek en speciaal? Maakt dit jou tot jou? Een authentiek en interessant persoon die we graag volgen in haar gedachten en ontwikkeling?

Wat is jouw rode draad op je blog? Het verbindende element tussen al je artikelen? Wanneer ‘zwalk’ je met je blog te veel in andere richtingen dan wat je lezers éigenlijk komen halen aan informatie? Kijk naar mij als voorbeeld. Ik ben tekstschrijver & blogger. Opgeleid communicatieadviseur en deze kennis deel ik dan ook graag met je op mijn blog. Hoe presenteer je jezelf online het beste als kunstenaar of creatief? En hoe kun je online teksten inzetten om je werk te promoten en ook meer klanten te krijgen? Ik schrijf op mijn blog over ondernemen, over online communicatie en teksten schrijven voor je website, blog, nieuwsbrieven en social media. Ik deel weetjes uit de Nederlandse taal, om te zorgen dat jij minder schrijffoutjes maakt in je teksten. Waardoor je professioneler overkomt op jouw potentiële klanten.

Maar wat zou er gebeuren als ik hier óók zou bloggen over mijn eigen interesses en inspiratie? Als ik mijn eigen creatieve werk ook deel? Ik schilder en maak dagboekkunst. Ik ga er graag op uit. Ik hou van mini-expedities en zoektochten naar informatie, waar ik dan weer mijn (soms ietwat filosofische) ideeën op loslaat. Waar ik over schrijf of teken. Ik kom regelmatig inspirerende mensen tegen, creatieven, kunstenaars, gepassioneerde makers van mooie dingen. Ik lees graag andere blogs, websites, boeken & tijdschriften. Ze inspireren mij en laten me op een andere manier naar de dingen kijken. Naar mezelf, naar jou, naar mijn werk, naar het leven.

Moet ik hier dan maar niet over schrijven? Omdat dit mijn “zakelijke blog” is? Omdat Studio Schrijf over schrijven gaat? Of mag het wel (van jou? van mezelf?) Omdat alles wat ik hierboven noem op het snijvlak ligt van mijn eigen rode draad: creativiteit, kunst & online communicatie? De plek waar ik als een vis in het water ben. Ik denk dat ik mezelf bij deze toestemming geef. Omdat het bij mij past. Omdat het jou een beter beeld geeft van wie ik ben, en met wie je kunt samenwerken om jouw online communicatie óók naar een hoger plan te tillen.

Omdat het mij mens maakt. En jij mij als mens mag leren kennen via mijn blog.

Soms zit de rode draad van je blog niet alleen in één enkel onderwerp. Jij kunt zelf als schrijver óók de rode draad zijn op je blog. Door je unieke kijk op de wereld, door een eigen manier van schrijven. Of zelfs door altijd in één bepaald format te publiceren. Een titel die altijd eindigt op hetzelfde zinnetje, of al je blogartikelen in de vorm van een vraag-en-antwoord-interview.

Tot zover mijn ideeën voor nu over niche-onderwerpen en een rode draad vinden voor je blog.

Wat zijn jouw gedachten hierover? Moet een blog een specifieke, dunne rode draad hebben? Een niche, zoals dat zo mooi heet? Of mag je blog een breder hoofdthema hebben? 

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Een specifiek informatieblog of een persoonlijk blog met (ook) informatie?

Hoe zie jij dat hier op het blog van Studio Schrijf? En hoe zie je dat voor je eigen blog?

Laat het me gerust weten in de reacties hieronder:

En omdat ik ook wel van een klein experimentje hou, heb ik dit artikel ingesproken als audioblog. Dus… wil je dit blogartikel liever luisteren als ingesproken audiobestand? Klik hieronder:

3 reacties

  1. Wat een inspirerende blog. In jouw blogs herken ik jou, je stijl, je creativiteit en je brede interesse.
    Voor mijn eigen blogs ben ik ernstig aan het nadenken. En ik heb al een ideetje wat ik nader wil uitdenken. ☺

  2. De rode draad ben jij, jouw manier van schrijven, jouw interesses enz en als ik het een keertje minder interessant zou vinden, dan is dat jammer. Ook de verhalen die je vrienden of familie je vertellen zijn niet allemaal even interessant. Ik zie het toch in dat licht, volg jou omdat ik jou fijn vind en de manier hoe je over de zaken schrijft. Wellicht als je een blog puur professioneel volgt is de inhoud alleen essentieel….en toch, we zijn allemaal mensen.

  3. Wauw! Wat mooi gezegd: jij bent zelf de rode draad… En in het kader van: toeval bestaat niet… Grappig, dat ik net gereageerd heb zoals ik heb gereageerd op jouw berichtje ❤ Love it!

Comments are closed.