Het schrijfcafé in Zeewolde werd afgelopen dinsdag weer goed bezocht. Een tafel vol onderneemsters ging enthousiast aan de slag met het schrijven van blogartikelen en webteksten.

Ik (Petra) was aan tafel beschikbaar voor vragen, en daar werd regelmatig gebruik van gemaakt. ‘Hoe maak ik de overgang van de ene naar de andere alinea?’ – ‘Hoe kan ik deze tekst frisser maken? Dat het niet zo’n blok is?’ – ‘Hoe begin ik nou weer met bloggen na een lange tijd van online afwezigheid?’ – ‘Welk onderwerp zal ik nemen voor mijn volgende blogartikel?’

Stuk voor stuk dacht ik mee en kwamen we tot fijne resultaten. Teksten die helemaal bij de deelnemers pasten, omdat ze hun eigen visie delen en in hun eigen woorden schrijven.

Wat is het voordeel van spreektaal in je blogartikelen? Je schrijft zoals je praat, dus als iemand jouw blog leest, en je op een later moment eens live ontmoet, zit er geen verschil in communicatiestijl. En dat is erg fijn voor je klant, dat je online precies overkomt zoals je in het echt ook bent.

Ik kwam er zelf maar weer eens achter hoe ontzettend leuk ik het vind om ondernemers te coachen bij het schrijven, in plaats van alles in opdracht te doen. Jij weet als ondernemer namelijk precies wat je wilt vertellen op website en in je blogartikelen. Jij hebt de kennis, de inhoud. Ik help je om het verhaal daarin te vinden, om de klik te maken met je klant, en het lekker leesbaar te verwoorden. Maar de inhoud, die heb jij zelf. Daarom kan ik de teksten eigenlijk ook niet vóór jou schrijven, maar zeker wel sámen met jou. Van deze vorm van samenwerken word ik echt blij. Coaching it is! 🙂

Een van de deelneemsters stuurde me ’s middags nog een bericht via Whatsapp:

 

 

 

Ook kreeg ik de feedback van een van de dames dat ik veel te goedkoop ben met mijn schrijfcafé. Ze gaf aan als ik het dubbele zou vragen, dat ze nog zou komen. Zo waardevol vond ze het.

Toch hou ik de prijs nog eventjes aan de lage kant, omdat ik het schrijfcafé ook vooral wil aanbieden als laagdrempelige kennismaking met mij en mijn werkwijze.

Wil jij ook eens meedoen en gezellig samen aan tafel aan je webteksten, blogartikelen of social updates schrijven? Kijk dan hier wanneer het volgende schrijfcafé gepland staat.

(En kun je nooit op dinsdag, niet overdag of niet in Zeewolde komen? Laat het me gerust weten, ik sta open voor andere dagen, tijden en locatie’s).