Soms kun je de klik nog niet maken, tussen wat je in het dagelijkse leven doet en wat je online wilt vertellen aan de lezers van je website, blog, nieuwsbrief of volgers van je social media kanalen. Ik herken dat helemaal! Ja, zelfs als professioneel tekstschrijver. Soms zit je zó vast in je hoofd dat het er ook gewoon even niet meer uitkomt. Maar inmiddels heb ik een beetje door hoe het zit, en ik deel dit graag met je!

In mijn vorige artikel vertelde ik je dat ik ontzettend veel had gedaan, dat ik wel wílde schrijven & delen, maar de klik nog niet kon maken naar wat de meerwaarde was voor jou om te lezen. Ik had een supermooi boek gelezen, deed trainingen bij businesscoaches, schreef voor diverse klanten nieuwe webteksten, ik haakte, werkte in mijn journals. Ik zorgde voor de kinderen, mijn man, kocht plantjes in het tuincentrum om ons nieuwe huis gezelliger aan te kleden. Ik had contact met een kunstenares waar ik tekenles zou volgen, ik was hulpmoeder op school bij de Koningsspelen, ging naar de 1e verjaardag van mijn kleine nichtje en ik deed nog veel meer…. Net als jij waarschijnlijk…?

 

Maar schrijven voor mijn blog, of mijn nieuwsbrief, dat bleef uit. En ik ben toch tekstschrijver! Ik liep vast op de vraag hoe alles wat je doet toch interessant en van meerwaarde kan zijn voor je lezers. Jouw klanten, je doelgroep, je volgers. En hoe je dat dan verwoord tot een pakkende tekst.

 

Hoe kan je dagelijkse leven tóch van meerwaarde zijn voor je lezers, volgers & klanten? 

Het had even tijd nodig om te bezinken, maar ik deel nu heel graag mijn nieuwe inzichten hierover met je. Daarvoor moet ik je eerst een klein stukje van mijn persoonlijke geschiedenis vertellen. Wees niet bang. Dat is kort en saai 😉 Ik had geen verschrikkelijke jeugd. Ik groeide op in een liefdevol gezin en een hechte, betrokken familie. Je hoort soms nare verhalen over verpeste kinderjaren, waardoor je vanuit alle shit die je meemaakt nú eindelijk kunt shinen en stralen. Maar ik heb het altijd heel goed gehad. Ik was open en spontaan, speelde graag met vriendjes en vriendinnetjes en was daarnaast óók een echte huismus met een voorliefde voor tekenen, schrijven en lezen.

Ik schreef vanaf mijn 8e in dagboeken, tekende schetsboeken vol en ik las boeken. Heel veel boeken. Ik was gek op verhalen. Avonturenverhalen over kinderen die eigenwijs hun eigen pad volgden. Tegen de mening van alle volwassenen in. Het mooiste vond ik verhalen over kinderen (en later ook grote mensen) die hun hart durven volgen. Mensen die leven vanuit passie en bezieling. Mensen met een missie, die belangrijk zijn voor de wereld, die doen wat aan hen trekt. Dat wat ze móeten doen, omdat ze vanuit het diepst in hun hart voelen dat dit hun levensdoel is. Dat ze dat éne ding moeten doen, omdat dat is waarvoor ze op aarde zijn. Het raakte me als kind al. Waarom doen mensen wat ze doen? En als iedereen een doel heeft op aarde, wat ik met heel mijn hart wil geloven… Wat heb ík dan te doen op aarde? Wat is mijn levensmissie?

Ik ben nog steeds op zoek…. Het fascineert me enorm. Waarom doen mensen wat ze doen? Waarom hebben sommige mensen hun levensdoel al gevonden en leven ze daarnaar, en kabbelen of ploeteren anderen voort in ‘wat hun omgeving van hen verwacht’? Of omdat ze zich er (nog) niet eens bewust van zijn dat iedereen met unieke gaven en talenten en dus blijkbaar ook met een opdracht naar de aarde is gekomen om het leven te leven.

Midden in mijn eigen onderzoek naar dé levensvragen, kwamen er verschillende inspirerende mensen op mijn pad, als tekens, als wegwijzers. Ik zit midden in het avontuur. Alleen liep ik dus helemaal vast op de vraag of ik dit met jou moest delen, of voor mezelf moest houden. Ik twijfelde of ik jou hierin moest meenemen. Of mijn zoektocht past binnen Studio Schrijf, en mijn aanbod vanuit mijn bedrijf, of dat ik dit onderdeel beter op een apart persoonlijk blog kon zetten.

 

Gouden tip bij moeilijke vragen

Wat voor mij supergoed helpt met dit soort moeilijke vragen, is het schrijven in mijn dagboek. Om in verbinding te komen met mijn hart, waar blijkbaar alle antwoorden al klaar liggen. Want alles is er dus al. Ik vroeg in mijn dagboek ‘wat is de meerwaarde voor mijn klanten, als ik dit deel? Zitten zij erop te wachten? Wat heeft dit met tekstschrijven te maken?”

Toen gebeurde er iets magisch. Het antwoord rolde als vanzelf uit mijn pen. Zo het papier op. Alsof ik niet zelf schreef, maar iemand anders de touwtjes in handen nam en me een heel wijs advies gaf.

 

Schrijven vanuit je hart

“Wat heeft dit met tekstschrijven te maken? Alles! Wie je bent, waar je voor leeft, wat je passie is, je boodschap, heeft álles te maken met teksten schrijven voor je bedrijf. Als jij vanuit de taal van je hart schrijft, in de hoge vibratie van positieve energie, dan kom je veel beter over, raak je je lezers en kun je een échte (langdurige) verbintenis aangaan. Probeer het maar eens. Schrijf vanuit passie, met enthousiasme en in een positieve energie, dan krijg je veel meer reacties van je lezers dan wanneer je in een lege (niet-vervulde) energie zit. Als je schrijft vanuit angst, om niet genoeg te verdienen, (verborgen, onbewuste) boosheid omdat je te weinig waardering krijgt voor al jouw inzet & werk. Dat vóelen lezers. Maar schrijf je vanuit enthousiasme, deel je waar je met passie mee bezig bent, dan gaat de flow erin.”

 

“Als je hier zelf tegenaan loopt, lopen je lezers er ook tegenaan. Bewust, of nog onbewust. Dus deel je zoektocht, deel je proces, laat zien dat je ook nog niet alles weet, maar deel je reis en je lessen en je zult velen inspireren.”

 

Ik was verbluft door dit advies, wat blijkbaar vanuit mijn hart kwam. Ik kan het nog niet helemaal bevatten, maar het raakt zó aan waar ik al jaren mee bezig ben op de achtergrond. En ik vóel dat ik dit moet doen nu. Los van alle hokjes die ik voor mezelf heb neergezet. Hokje ‘tekstschrijver’, hokje ‘blogger’, hokje ‘Studio Schrijf’. Tekstschrijven is het middel om je boodschap te verspreiden. En die boodschap, komt met passie en inspiratie vanuit je hart.

Hoe dit hele verhaal, en deze bijzondere ervaring (want zo voelt het voor mij echt!) een plekje gaat krijgen binnen mijn bedrijf en hoe ik het ga inzetten om jou te inspireren en verder te helpen, dat zal zijn vorm nog moeten vinden, maar ik wilde dit alvast graag met je delen.

En ik ben heel benieuwd wat mijn verhaal met je doet. Of het iets triggert bij jou… Deel je het hieronder? 

4 reacties

 1. Wow,
  Wat herkenbaar!
  Fijn dat je dit hebt willen delen.
  Je hebt mij hiermee hele fijne inspiratie gegeven. Vooral je opmerking over de blokjes waarin je dacht herken ik zeer. En ook ik ben op zoek naar de manier waarop het anders kan, mijn ontwerpen, schilderijen en ideeën bij elkaar kunnen komen.
  Nogmaals hartelijk dank.
  Lieve groet!
  Miranda

 2. Hoi Miranda,
  Dankjewel voor je reactie. Wat fijn dat ik je heb kunnen inspireren met mijn gedachten. Volg je gevoel, volg je flow, vanuit je hart, en los van functietitels, hokjes of regeltjes. Mocht je eens verder van gedachten willen wisselen, voel je vrij om me te mailen.
  Liefs, Petra

Comments are closed.