Gelukkig nieuwjaar! Op kantoor vond ik het altijd ongemakkelijk, die eerste werkweek van januari. Bij elke collega die binnenkwam. Steeds die verwarring. Geef je een hand, de Nederlandse 3 wangzoenen of wordt het een korte omhelsing met een luchtkus ergens tussen wang en oor? Wat is toepasselijk of gewenst? Wat ‘hoort’ er eigenlijk in een zakelijke relatie? En maak je verschil tussen directe collega’s, andere afdelingen en de directeur? Ik had collega’s die standaard in januari met vakantie gingen om dit tafereel te ontvluchten. Ik kon dat niet. Maar ik snapte het wel.

Nu ik geen dagelijkse collega’s meer om me heen heb, mis ik dat contact soms wel. Ook al was het onhandig gestuntel. Het is toch anders dan alleen op je zolderkamer zitten en er een blogartikel over schrijven met de beste wensen. Wat zijn de beste wensen ook eigenlijk? Wat wens je iemand dan precies?  Wat de ‘beste wensen’ zijn, is naar eigen invulling.

Ik wens jou in elk geval een jaar vol liefde en gezondheid. Want dat zijn volgens mij de beste dingen in het leven. Ik wens je ook veel geluksgevoel, inspiratie en creativiteit toe.

 

Cliché of slim? Goede voornemens.

Elk jaar weer maak ik ze. En het stomme is: je hóeft natuurlijk niet vast te zitten aan 1 januari om te starten. Je kunt elke dag opnieuw beginnen. Elke dag nieuwe voornemens maken, projecten beginnen, het ánders doen. Maar 1 januari is wél een lekker startpunt. Vandaag, 8 januari ook trouwens. Want door de kerstvakantie start mijn werkjaar eigenlijk vandaag pas.

Maar hier zijn ze:

1. Ik ga vaker bloggen. Bloggen is iets wat ik móet doen. Schrijven. Informatie en gedachten delen. Ik wil schrijvenderwijs ontdekken waarom ik schrijf. Waarom ik doe wat ik doe en voor wie ik dat doe. Waarom online? Op een blog? Omdat ik al jarenlang te horen krijg dat ik door het kwetsbaar delen van mijn soms ietwat andere gedachtewereld zoveel mensen inspireer. Omdat ik het zo goed weet te verwoorden. En anderen zich daar vaak in herkennen. Ik vind het fijn om anderen (jou?) te inspireren met mijn schrijfsels en visie op de wereld. Ik laat het ontstaan. Ik laat mijn vuurtje aangaan. En deel dit met je op mijn blog. Dus vanaf nu vaker een blogartikel van mij online. En met de ‘52 weken bloggen’-groep gaat me dat zeker lukken.

 

2. Ik ga er vaker op uit. Artist dates, om zelf geïnspireerd te blijven, mezelf te voeden met nieuwe ideeën. Maar ook het land in voor ontmoetingen met  jou. Met klanten, mede-ondernemers, creatieven en kunstenaars. Om ook offline en live in gesprek te komen en inspiratie te delen.

 

3. Ik creëer meer. Dagboeken schrijven, maar ook tekenen, knippen, plakken, schilderen. DIY projecten. Al die dingen waar ik vroeger zoveel plezier aan beleefd heb. Dingen die steeds weer naar de achtergrond verdwijnen in mijn grote-mensen-leven. Joy. Plezier maken. Creatief bezig zijn. Ik wil dit niet meer kwijtraken in mijn leven, dus ik ga er bewust tijd voor maken. Misschien vind je het leuk om hier ook meer van te zien en te lezen? Laat het me weten!

 

Ik heb er nog een paar meer. Ik wil me fit, gezond & energiek voelen. En ik wil vaker voor mezelf kiezen.
Maar dit hierboven zijn de drie dingen waar jij het meest van zult merken.

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2018?