Hij: “Zo. Dus jij werkt voor creatieven en kunstenaars.”
Ik (enthousiast) “Ja, dat klopt!”
Hij: “En wat heb je zelf speciaal met kunst dan?”
Ik (schrikverbaasd): “Ehm…. ”  –  “Kunst fascineert me. Ik word heel erg blij van creativiteit en kunst. Ik denk dat het ook echt een nut heeft in het leven. Én dat kunstenaars en creatieven er hun geld mee kunnen en mogen verdienen.”
Hij: “Ah… ja….”

Een miniscuul deel uit een lang gesprek dat ik had met een klant, die toen officieel nog geen klant was, maar nu wel.

Een schijnbaar kleine conversatie in een kennismakingsgesprek, maar die zó veel in beweging heeft gezet bij mijzelf. (Dankjewel M.!)

Waarom doe ik wat ik doe? Waarom schrijf ik het állerliefste voor creatieven en kunstenaars. Waarom maakt mijn hart een sprongetje als ik een kunstenaar, ontwerper of crafter mag helpen bij zijn of haar online communicatie? Waarom word ik zelf zo aangetrokken door creativiteit, en voel ik zo’n behoefte om zelf óók te creëren?

Wat is creativiteit precies? Wat is het doel van creativiteit? Wat is het doel van kunst? Wat zijn de voordelen van creativiteit en kunst? Waar dient het voor? Het móet toch een hoger doel dienen, aangezien de mens er al sinds zijn ontstaan mee bezig is. Kijk maar naar historische grot-tekeningen en alle kunstvormen door de geschiedenis van de mens heen.

Vanmiddag las ik een artikel op de website van SketchBookSkool wat mij bevestigde in mijn vragen én het laatste zetje gaf om hier over te schrijven op mijn blog. Want ik ga op onderzoek uit. Puur op persoonlijke interesse ga ik eens onderzoeken wat creativiteit en kunst (voor mij) betekenen en wat het doel is. Ik neem je er graag in mee.

Why Being Creative is So Important.

Wat betekent creativiteit voor jou?