Het was mijn eerste keer. Op maandagmorgen liep ik met bonkend hart van spanning naar de Open Coffee Zeewolde. Spannend, want wie zou ik daar treffen? Zou ik wel uit mijn woorden komen als iemand me vroeg wie ik was en wat ik deed. Ik kan me goed uiten in geschreven tekst, maar als ik a la minute zonder nadenktijd een elevator pitch moet vertellen aan iemand die ik nog niet ken, breekt het zweet me uit en ga ik met rode blossen staan hakkelen. Of zo voelt het tenminste.

Toen ik in Amersfoort woonde waren daar natuurlijk ook al Open Coffee bijeenkomsten, maar ik heb het nooit gedurfd om er mijn gezicht te laten zien. Want ik vond netwerken eng! Dan moet je vertellen wie je bent en wat je doet, dan moet je met visitekaartjes strooien, jezelf proberen te verkopen aan wildvreemden die eigenlijk ook alleen zichzelf en hun diensten willen verkopen? Ja, ik had behoorlijk wat vooroordelen over netwerken, netwerkbijeenkomsten en Open Coffee’s.

 

Nieuwe ondernemers ontmoeten

Maar nu ik in Zeewolde woon, wordt het allemaal wat overzichtelijker. Ik kreeg weer zin om creatieve ondernemers te ontmoeten in mijn nieuwe woon- en werkomgeving. Bij de plaatselijke Kringloop ontmoette ik een oud-collega van een vroegere bijbaan. Zij is nu ook onderneemster én bleek van plan om de Open Coffee Zeewolde weer nieuw leven in te blazen. Ik nam me voor om te gaan en stelde mezelf als doel om minimaal 2 nieuwe mensen te leren kennen.

 

Hartelijk ontvangst

Met flinke spanning in mijn buik ging ik naar mijn eerste Open Coffee bijeenkomst in Zeewolde. Mijn wens om meer enthousiaste ondernemende dorpsgenoten te ontmoeten was groter dan mijn angst om mezelf te moeten ‘verkopen’. En de spanning bleek gelukkig ook nergens voor nodig! Nog voor binnenkomst kwam ik Cynthia al tegen, die ik ken via een gemeenschappelijke ondernemersvriendin. Binnen werden we hartelijk ontvangen door mijn naamgenote, en ik spotte al snel mijn oude-bijbaan-collega, die me weer voorstelde aan haar gesprekspartner.

 

Mini workshop ‘Je geld of je leven’

Wat een leuke en gezellige ondernemers heb ik ontmoet tijdens Open Coffee Zeewolde. Zoals twee VA’s Linda en Marieke. Er was een inspirerende interactieve lezing van Suze Maclaine Pont, getiteld ‘Je geld of je leven’. Heel interessant. Het gaf me ook inzichten waar ik mee aan de slag kan gaan. Het gaat allemaal om mindset. Geld verdienen, het systeem erachter, en als ik even de koppeling mag maken naar mijn eigen vakgebied: mindset is ook héél belangrijk bij het schrijven van je website, je blog, nieuwsbrief en social media updates. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, er zijn ook meerdere manieren van communiceren en (online) marketing. En meerdere manieren van netwerken, zo bleek dus 🙂

Ik heb ontspannen gesprekken gevoerd en meer dan twee mensen gesproken. Ik vond het nog leuk ook! Een geslaagde ochtend, en voor herhaling vatbaar. Gelukkig is er op maandag 4 december weer Open Coffee Zeewolde.

Misschien ontmoet ik jou dan ook?