Hoi! Ik ben Petra Wiebenga. Enthousiast, spontaan & creatief. Ik ben een wandelende woordenwinkel, luisterend oor en brainstormbrein. Ik ben gek op nieuwe ideeën verzinnen, samen uitwerken en overzicht scheppen in die gezellige creatieve chaos.

Ik hou van mooie woorden, zoals: ‘inspiratie’, ‘creatie’ en ‘gezelligheid’. Van ‘slenteren, ‘sprankeling’ en ‘verwonderen’. En van ‘magie’ en ‘bezieling’. Het is bijzonder hoe dit werkt. Dat het ene woord iets met je dóet, en het andere woord je koud laat. Ik doorvoel graag welke woorden op welke plek écht op hun plek zijn.

Als kind was ik al gefascineerd door communicatie. Vooral in de vorm van tekenen en schrijven. Ik tekende vanaf de dag dat ik een potlood kon vasthouden. Ik schreef vanaf mijn 8e in dagboeken, pende verhalenschriften vol en ik las boeken. Heel veel boeken. Ik was (en ben!) gek op verhalen. Het mooiste vind ik verhalen over mensen die hun hart volgen. Mensen die (steeds meer) leven vanuit passie en bezieling. Mensen die kiezen voor wat hen blij maakt, mensen die hun inspiratie en gevoel durven te volgen en doen waar ze voor op aarde zijn.

Zelf kon ik als tiener maar niet kiezen tussen het schrijven en creëren. Tussen de schrijversvakschool en de kunstacademie. Beide creatieve beroepen. Het werd een ‘veilige’ keuze waarmee je volgens mijn omgeving beter brood mee op de plank kon krijgen: HBO Communicatie. Een prima basis achteraf gezien! Het was een opleiding waar ik leerde om de boodschap goed over te brengen bij een doelgroep.

Ondertussen wilde ik ook graag zelf mooie dingen maken. Tekenen, schilderen, schrijven. Mijn gevoel in mijn werk leggen, verhalen vertellen, mensen inspireren, mensen raken en mensen blij maken. Ik zag het voor me. Maar ik bleef altijd op zoek. Ik zocht eigenlijk de perfecte combi tussen kunstacademie, schrijversvakschool en communicatie. Hoewel ook psychologie, sociologie en filosofie me trokken.

Inmiddels weet ik dat dit de weg was die ik nodig had. De solide basis aan kennis over communicatie en online werken. Kennis én passie komen nu bij elkaar en ik leef steeds meer mijn eigen droom, mijn eigen zielsbestemming.

Ik lees, ik luister, ik kijk. Ik teken en ik schrijf. Ik deel mijn kennis en inspiratie, mijn unieke visie op de wereld en ik hoop jou daar verder mee te helpen op jouw eigen passie-pad.

Ik hou van creativiteit, kunst & ambachten. Van handgemaakte producten. Van passie en bezieling. Creatieven maken de wereld mooier en ik draag daar graag aan bij met mijn kennis in communicatie en jarenlange online ervaring.

Wat ik doe?

Ik help creatieve ondernemers en mensen met een missie bij vinden van de juiste woorden bij de boodschap van hun hart. Ik help bij het vertellen van hun verhaal in pakkende online teksten. Teksten met hart en ziel. Om mensen te raken en de wereld een beetje mooier te maken.

Meer over mij weten?

Maar wie ben ik nou verder? De beste manier om mij goed te leren kennen, is mijn blog en nieuwsbrieven lezen. Daarin deel ik op een persoonlijke manier mijn ideeën & inspiratie over communicatie, schrijven, ondernemen, creativiteit en leven. En regelmatig een schrijftip! Nieuwsgierig? Lees verder op mijn blog.

Of kom live kennismaken tijdens het Schrijfcafé.

null

Wat zeggen familie, vrienden en klanten? 

Met twee teksten die maar niet wilde lukken naar het schrijfcafé gegaan. Op een fijne locatie een paar uur gewerkt aan deze teksten. Petra ondersteunde op een fijne en betrokken manier. Ze dacht mee, gaf tips en hielp mij echt verder. Ik ging naar huis met een blogtekst en genoeg ideeën om verder te kunnen met de andere teksten. Kortom een aanrader!

Sandra Tesselaar
Almirah.nl - handgemaakt met een mooi verhaal

Wat een topper is Petra, vol passie en vuur coacht ze je naar logische en aantrekkelijke teksten die sprankelen. Dank je wel, Petra voor je wijsheid en gezelligheid tijdens het schrijfcafé!

Mascha Jongman
Bezielingscoach - Bureau Mascha

Jouw enthousiasme & inzet raken me, jouw creativiteit vind ik te gek, je betrokkenheid bij de mensen om je heen vind ik prachtig. Je bent gewoon een lief en mooi mens en ik ben heel blij dat ik je heb leren kennen.

Tineke Blokzijl
Business Coach voor eigen-wijze introverte vrouwelijke ondernemers
null

Creatief Dagboek

Ik wil graag geïnspireerd, met liefde en in verbondenheid leven. Niet alleen op ‘De Grote Momenten’, maar ook in de dagelijkse dingen. In elke dag zit een levensles of klein wonder verstopt. In mijn art journal zoek ik die op, en leg ze vast in woord en beeld. Dit schrijven en tekenen ordent gedachten, ontspant en maakt mijn hoofd leeg. Ik kan het iedereen aanraden. Het is mijn persoonlijke vorm van meditatie, maar ik neem je er graag in mee. Ik deel mijn pagina’s online op Instagram en schrijf erover op mijn blog.

(Gezins)leven

Naast mijn werk voor Studio Schrijf ben ik vooral moeder van twee kleine kinderen (6 & 2), echtgenote, dochter, zus en vriendin. Ik mag graag meebewegen op de flow van elke dag. Ik kan een enorme huismus zijn, maar ga er ook bewust op uit. Als het aan mij ligt naar musea, slenteren door oude stadsstraatjes, of richting het water. Als het aan de kinderen ligt wordt het een speeltuinenspeurtocht. Ik hou van gezelligheid, maar kan me ook goed terugtrekken met een boek op de bank. Sporten is geen hobby van me, maar wandelen of fietsen door de natuur van Zeewolde vind ik wel weer heel fijn.

Opleiding & werkervaring

Ik startte na mijn opleiding HBO Communicatie als freelance copywriter voor Wehkamp, en werkte daarnaast als webredacteur voor een zorg- & welzijnsorganisatie. In die branche was ik als communicatiemedewerker, webredacteur en informatiespecialist ook verantwoordelijk voor websites, nieuwsbrieven, folders en magazines. Mijn hart lag echter altijd in de creatieve hoek. In 2011 pakte ik de kans om mijn droom achterna te gaan en Studio Schrijf is het resultaat. Met veel plezier werk ik nu samen met de leukste creatieve klanten aan hun online communicatie én heb ik de perfecte manier gevonden om mijn eigen creatieve ziel met mijn werk te combineren. Bekijk mijn online cv op LinkedIn.

null