Hoi! Ik ben Petra Wiebenga. Enthousiast, spontaan & creatief. Ik ben een wandelende woordenwinkel, luisterend oor en brainstormbrein. Ik ben gek op nieuwe ideeën verzinnen, samen uitwerken en overzicht scheppen in die gezellige creatieve chaos.

Ik hou van mooie woorden, zoals: ‘inspiratie’, ‘creatie’ en ‘gezelligheid’. Maar ook van ‘slenteren, ‘sprankeling’ en ‘verwonderen’. Het is bijzonder hoe dit werkt. Dat het ene woord iets met je dóet, en het andere woord je koud laat. Ik speel daar graag mee.

Als kind was ik al gefascineerd door communicatie. Vooral in de vorm van tekenen en schrijven. Ik tekende vanaf de dag dat ik een potlood kon vasthouden. Ik schreef vanaf mijn 8e in dagboeken, pende verhalenschriften vol en ik las boeken. Heel veel boeken. Ik was (en ben!) gek op verhalen. Het mooiste vond ik verhalen over mensen die hun hart volgen. Mensen die leven vanuit passie en bezieling. Mensen die kiezen voor dat wat hen blij maakt.

Ik kon als tiener maar niet kiezen tussen de schrijversvakschool en de kunstacademie. Het werd HBO Communicatie waar ik leerde om een boodschap goed over te brengen bij een doelgroep. Ondertussen wilde ik ook graag mooie dingen maken. Tekenen, schilderen, schrijven. Mijn gevoel in mijn werk leggen, verhalen vertellen, mensen inspireren, mensen raken en mensen blij maken. Ik zag het helemaal voor me. Maar ik bleef altijd op zoek. Ik zocht eigenlijk de perfecte combi tussen kunstacademie, schrijversvakschool en communicatie.

Het had wat jaren van opleiding, werk- en levenservaring nodig, maar nú leef ik steeds meer mijn eigen droom.

Ik lees, ik luister, ik kijk. Ik teken en ik schrijf. Ik deel mijn kennis en inspiratie en hoop jou daar verder mee te helpen op jouw eigen passie-pad.

Ik hou van creativiteit, kunst & ambachten. Van handgemaakte producten. Creatieven en kunstenaars maken de wereld mooier en ik draag daar graag aan bij met mijn kennis in communicatie en mijn jarenlange online ervaring.

Wat ik doe?

Ik help creatieven en kunstenaars bij het verwoorden van de boodschap van hun hart, en van daaruit bij het schrijven van pakkende online teksten. Voor bijvoorbeeld websites, webshops, blogs, social media en nieuwsbrieven.

Om mensen te raken en te inspireren. (En tot klant te maken, waardoor je kunt blijven doen wat je het liefste doet.)

Meer over mij weten?

Maar wie ben ik nou verder? De beste manier om mij goed te leren kennen, is mijn blog en nieuwsbrieven lezen. Daarin deel ik op een persoonlijke manier mijn ideeën & inspiratie over communicatie, schrijven, ondernemen, creativiteit en leven. En regelmatig een schrijftip! Nieuwsgierig? Lees verder op mijn blog.

null

Wat zeggen familie, vrienden en klanten? 

Wat een topper is Petra, vol passie en vuur coacht ze je naar logische en aantrekkelijke teksten die sprankelen. Dank je wel, Petra voor je wijsheid en gezelligheid tijdens het schrijfcafé!

Mascha Jongman
Bezielingscoach - Bureau Mascha

Helemaal blij met de Quickscan die ik bij Studio Schrijf besteld heb. Na een week kreeg ik een pareltje in mijn mailbox. Na veel zoeken naar mensen/bedrijven die me kunnen helpen met praktische tips, goede handvatten etc ben ik bij Petra aan het juiste adres gekomen! Echt een aanrader voor alle (startende) ondernemers! Dank je Petra voor je eerlijkheid in je Quickscan!

Henja Post
Garenwinkel Henja

Ze denkt op een fijne manier met je mee over je teksten. Ze is doortastend, inlevend, vakkundig en enthousiast. Petra corrigeert de teksten van mijn creatieve community: Magie van Naald en Draad. Een super soepele samenwerking. Ik zou Petra van harte bij je aan willen bevelen!

Mirjam Peppelman
PersoonLEUK | Magie van Naald en Draad
null

Creatief Dagboek

Ik wil graag geïnspireerd, met liefde en in verbondenheid leven. Niet alleen op ‘De Grote Momenten’, maar ook in de dagelijkse dingen. In elke dag zit een levensles of klein wonder verstopt. In mijn art journal zoek ik die op, en leg ze vast in woord en beeld. Dit schrijven en tekenen ordent gedachten, ontspant en maakt mijn hoofd leeg. Ik kan het iedereen aanraden. Het is mijn persoonlijke vorm van meditatie, maar ik neem je er graag in mee. Ik deel mijn pagina’s online op Instagram en schrijf erover op mijn blog.

(Gezins)leven

Naast mijn werk voor Studio Schrijf ben ik vooral moeder van twee kleine kinderen (6 & 2), echtgenote, dochter, zus en vriendin. Ik mag graag meebewegen op de flow van elke dag. Ik kan een enorme huismus zijn, maar ga er ook bewust op uit. Als het aan mij ligt naar musea, slenteren door oude stadsstraatjes, of richting het water. Als het aan de kinderen ligt wordt het een speeltuinenspeurtocht. Ik hou van gezelligheid, maar kan me ook goed terugtrekken met een boek op de bank. Sporten is geen hobby van me, maar wandelen of fietsen door de natuur van Zeewolde vind ik wel weer heel fijn.

Opleiding & werkervaring

Ik startte na mijn opleiding HBO Communicatie als freelance copywriter voor Wehkamp, en werkte daarnaast als webredacteur voor een zorg- & welzijnsorganisatie. In die branche was ik als communicatiemedewerker, webredacteur en informatiespecialist ook verantwoordelijk voor websites, nieuwsbrieven, folders en magazines. Mijn hart lag echter altijd in de creatieve hoek. In 2011 pakte ik de kans om mijn droom achterna te gaan en Studio Schrijf is het resultaat. Met veel plezier werk ik nu samen met de leukste creatieve klanten aan hun online communicatie én heb ik de perfecte manier gevonden om mijn eigen hobby en kunst met mijn werk te combineren. Bekijk mijn online cv op LinkedIn.

null