Hoi! Wat leuk dat je nieuwsgierig bent wie er achter Studio Schrijf zit. Welkom!  Ik ben Petra Wiebenga. Brainstormbrein, conceptdenker en teksttalent.

Creatieve ondernemers en kunstenaars mogen van mij véél meer in de spotlights, en daar help ik hen bij met pakkende online teksten en opvallende content-concepten.

Mijn kracht ligt bij het pakkend en persoonlijk bloggen voor je bedrijf. Dat is waar ik goed in ben, én wat ik jou ook graag leer. Ik help je om online zichtbaar te worden en meer klanten te vinden.

In workshops en schrijfcursussen leer ik je hoe jij ook zelf beter kunt leren schrijven. Teksten met passie en bezieling, zoals je dat ook in je creatieve werk legt. Je leert daar mijn unieke visie op webteksten, bloggen, nieuwsbrieven en social media.

Klanten noemen mij enthousiast, vrolijk, creatief & betrokken.

Ik ben een wandelende woordenwinkel, én heb een luisterend oor. Ik ben gek op nieuwe ideeën verzinnen, samen uitwerken en overzicht scheppen in de gezellige creatieve chaos.

Ik hou van mooie woorden, zoals: ‘inspiratie’, ‘creatie’ en ‘gezelligheid’. Van ‘slenteren, ‘sprankeling’ en ‘verwonderen’. En van ‘intuïtie’, ‘gevoel’ en ‘bezieling’. Het is bijzonder hoe dit werkt. Dat het ene woord iets met je dóet, en het andere woord je koud laat. Ik doorvoel graag welke woorden écht op hun plek zijn.

Ik had op deze ‘over mij’-pagina eerst een cliché-verhaal staan. Dat ik al schrijf sinds ik een pen kan vasthouden, dat ik als kind al gek was op boeken en verhalen. Dat ik dagboeken vol schrijf vanaf mijn 8e en dat ik communicatie heb gestudeerd. Maar dat zegt elke tekstschrijver over zichzelf.

 

Wil je mij beter leren kennen?

De beste manier om mij beter te leren kennen, is me volgen op mijn blog en mijn nieuwsbrieven lezen. Daarin deel ik op een persoonlijke manier mijn ideeën & inspiratie over communicatie, schrijven, ondernemen, creativiteit en het leven.

Of kom live kennismaken tijdens het Schrijfcafé.

null

Wat zeggen familie, vrienden en klanten? 

“Wat een topper is Petra, vol passie en vuur coacht ze je naar logische en aantrekkelijke teksten die sprankelen. Dank je wel, Petra voor je wijsheid en gezelligheid tijdens het schrijfcafé!”

Mascha Jongman
Bezielingscoach - Bureau Mascha

“Jouw enthousiasme & inzet raken me, jouw creativiteit vind ik te gek, je betrokkenheid bij de mensen om je heen vind ik prachtig. Je bent gewoon een lief en mooi mens en ik ben heel blij dat ik je heb leren kennen.”

Tineke Blokzijl
Business Coach voor eigen-wijze introverte vrouwelijke ondernemers
null

Creatief Dagboek

Ik wil graag geïnspireerd, met liefde en in verbondenheid leven. Niet alleen op ‘De Grote Momenten’, maar ook in de dagelijkse dingen. In elke dag zit een levensles of klein wonder verstopt. In mijn art journal zoek ik die op, en leg ze vast in woord en beeld. Dit schrijven en tekenen ordent gedachten, ontspant en maakt mijn hoofd leeg. Ik kan het iedereen aanraden. Het is mijn persoonlijke vorm van meditatie, maar ik neem je er graag in mee. Ik deel mijn pagina’s online op Instagram.

(Gezins)leven

Naast mijn werk voor Studio Schrijf ben ik vooral moeder van twee kleine kinderen (7 & 2), echtgenote, dochter, zus en vriendin. Ik mag graag meebewegen op de flow van elke dag. Ik kan een enorme huismus zijn, maar ga er ook bewust op uit. Buiten bewegen in het bos, of langs het strand. En als het aan de kinderen ligt wordt het een speeltuinenspeurtocht. Ik hou van gezelligheid, van thee met taart en een goed gesprek. Maar ik kan me ook terugtrekken met een boek op de bank of in mijn creatieve hobbykamer.

Opleiding & werkervaring

Met een diploma HBO Communicatie op zak startte ik in 2006 als freelance copywriter voor Wehkamp. Daarna werkte ik in functies als communicatiemedewerker, webredacteur en informatiespecialist binnen zorg en welzijn. Ik was verantwoordelijk voor websites, nieuwsbrieven, folders en magazines. Werk en hobby stonden naast elkaar, maar ik droomde stiekem van eigen projecten, van werken in de creatieve sector en dat samenbrengen met communicatie. In 2011 kreeg ik onverwachts de kans om mijn droom achterna te gaan en Studio Schrijf is het resultaat. Met veel plezier werk ik nu samen met de leukste creatieve ondernemers aan hun online zichtbaarheid. Bekijk mijn online cv op LinkedIn.

null

Wil je meer weten of live kennismaken? Mail me gerust:

Mail Petra