Hoi! Wat leuk dat je nieuwsgierig bent wie er achter Studio Schrijf zit. Welkom!  Ik ben Petra Wiebenga. Een creatieve wervelwind, verbinder, tekstschrijver & illustrator.

Vol enthousiasme en creativiteit werk ik voor veelzijdige klanten. Ik ben een kei in het vinden, verwoorden en verbeelden van verhalen. En het overbrengen van jouw passie(s) en missie om de klik met je doelgroep te maken. Ik gebruik daarbij creatieve werkwijzen en werkvormen om tot het verhaal te komen, en zet mogelijk illustraties in.

Ik ben heel nieuwsgierig, kan snel diep in een onderwerp duiken, maar bewandel daarbij soms een ándere weg dan je misschien verwacht. Omdenken en anders denken zijn vormen van creativiteit die ik graag inzet. Ik ben heel sensitief en kan daardoor ook goed afstemmen op jou én je klant.

Mijn klanten noemen mij enthousiast, vrolijk, creatief & betrokken.

Ik ben een wandelende woordenwinkel, en heb een luisterend oor. Ik ben gek op brainstormen, nieuwe ideeën verzinnen, maar ook overzicht scheppen in de gezellige creatieve chaos en plannen concreet uitwerken en verwoorden in activerende webteksten.

 

Wil je mij beter leren kennen?

De beste manier om mij beter te leren kennen is het lezen van mijn blog en nieuwsbrieven. Daarin deel ik op een persoonlijke en enthousiaste manier mijn ideeën & inspiratie over creativiteit, kunst & communicatie. Over schrijven, ondernemen en de combi met een gezin.

 

Wil je aan de slag om jouw verhaal te verwoorden?

Wil jij teksten door mij laten schrijven, of zelf leren schrijven tijdens een workshop, cursus of 1-op-1 sessie? Neem gerust contact op voor een kennismaking >> petra@studioschrijf.nl.

null

Wat zeggen familie, vrienden en klanten? 

“Wat een topper is Petra, vol passie en vuur coacht ze je naar logische en aantrekkelijke teksten die sprankelen. Dank je wel, Petra voor je wijsheid en gezelligheid tijdens het schrijfcafé!”

Mascha Jongman
Bezielingscoach - Bureau Mascha

“Jouw enthousiasme & inzet raken me, jouw creativiteit vind ik te gek, je betrokkenheid bij de mensen om je heen vind ik prachtig. Je bent gewoon een lief en mooi mens en ik ben heel blij dat ik je heb leren kennen.”

Tineke Blokzijl
Business Coach voor eigen-wijze introverte vrouwelijke ondernemers
null

Creatief Dagboek

Ik wil graag geïnspireerd, met liefde en in verbondenheid leven. Niet alleen op ‘De Grote Momenten’, maar ook in de dagelijkse dingen. In elke dag zit een levensles of klein wonder verstopt. In mijn art journal zoek ik die op, en leg ze vast in woord en beeld. Dit schrijven en tekenen ordent gedachten, ontspant en maakt mijn hoofd leeg. Ik kan het iedereen aanraden. Het is mijn persoonlijke vorm van meditatie, maar ik neem je er graag in mee. Ik deel mijn pagina’s online op Instagram.

(Gezins)leven

Naast mijn werk voor Studio Schrijf ben ik vooral moeder van twee kleine kinderen (7 & 3), echtgenote, dochter, zus en vriendin. Ik mag graag meebewegen op de flow van elke dag. Ik vind het heerlijk om thuis te zijn, maar ga er daarnaast bewust op uit. Buiten bewegen in het bos, of langs het strand. Als het aan de kinderen ligt wordt het een speeltuinenspeurtocht. Ik hou van gezelligheid, van thee met taart en een goed gesprek. Maar ik kan me ook terugtrekken met een boek op de bank of opgaan in mijn creatieve projecten.

Opleiding & werkervaring

Met een diploma HBO Communicatie op zak startte ik in 2006 als freelance copywriter voor Wehkamp. Daarna werkte ik in functies als communicatiemedewerker, webredacteur en informatiespecialist binnen zorg en welzijn. Ik was verantwoordelijk voor websites, nieuwsbrieven, folders en magazines. Werk en hobby stonden naast elkaar, maar ik droomde stiekem van eigen projecten, van werken in de creatieve sector en dat samenbrengen met communicatie. In 2011 kreeg ik onverwachts de kans om mijn droom achterna te gaan en Studio Schrijf is het resultaat. Met veel plezier werk ik nu samen met de leukste creatieve ondernemers aan hun online zichtbaarheid. Bekijk mijn online cv op LinkedIn.

null

Wil je meer weten of live kennismaken? Mail me gerust:

Mail Petra