Ik doe er alles aan om jouw privacy te respecteren en je persoonlijke gegevens vertrouwelijk te houden. Daarom hou ik me aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

In deze privacyverklaring lees je hoe ik omga met de bescherming van je persoonsgegevens. Ik geef aan welke gegevens ik verzamel en voor welk doel ik ze gebruik. Hoe lang ik gegevens bewaar en hoe ik ze beveilig. Ook leg ik uit wat je rechten op het gebied van je privacy zijn.

Lees deze privacyverklaring goed door. Dan weet je wat er met je gegevens gebeurt. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met me op via petra@studioschrijf.nl

 

Wie is wie?

Voor de leesbaarheid van dit document heb ik gebruik gemaakt van de ‘ik-vorm’. Waar ‘ik’ of ‘mijn’ staat wordt eenmanszaak Studio Schrijf bedoelt.

Mijn bedrijfsgegevens:

Studio Schrijf
Houtwal 14,
3892 CX, Zeewolde
Kamer van Koophandelnummer: 52018679
Contact via: 06-14453575 of petra@studioschrijf.nl

Lees je ‘je’ of ‘jouw’ dan bedoel ik jou als bezoeker van mijn website, als abonnee van mijn nieuwsbrief, of als je klant bij mij bent of wilt worden. In al die gevallen kan ik persoonsgegevens van je vastleggen waarvoor ik verantwoordelijk ben.

 

Artikel 1 Doeleinden en gegevens:

Wat verzamel ik, wat gebruik ik en voor welk doel?

 

a: als je mijn nieuwsbrief wilt ontvangen

Als je je hiervoor hebt aangemeld en je naam en e-mailadres hebt gegeven, dan ontvang je mijn e-mailnieuwsbrief. Bij de aanmelding geef je mij toestemming om deze gegevens hiervoor te gebruiken. Als je mijn nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kun je je gemakkelijk afmelden via de link onderin elke nieuwsbrief.

 

b: als je mijn website bezoekt

Mijn website maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein (tekst)bestand dat een website op de harde schijf van je computer zet, op het moment dat je mijn site bezoekt. Mijn website plaatst functionele cookies die ervoor zorgen dat de website goed werkt.

Omdat ik hou van een minimalistische bedrijfsvoering, doe ik zelf niets met gegevens die mijn website eventueel verzamelt via cookies. Ik hou geen gegevens over het bezoek van mijn website bij. Ik plaats daarom ook geen cookies die je website bezoek analyseren.

Op mijn website zijn knoppen opgenomen om blogs of andere inhoud van mijn website te kunnen delen op de sociale netwerken: Facebook, LinkedIn en Instagram. Om deze knoppen te laten werken worden door de social media diensten cookies geplaatst. Lees de privacyverklaringen van LinkedIn, Facebook en Instagram om te zien welke persoonsgegevens deze bedrijven via de cookies verwerken en hoe ze met jouw privacy omgaan.

Om winkelwagengegevens bij te houden, maakt de webwinkel op mijn site gebruik van 3 cookies:

  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart
  • wp_woocommerce_session_

De eerste twee cookies bevatten informatie over het winkelwagentje als geheel en helpen WooCommerce bij het wijzigen van de winkelwagengegevens. De laatste cookie (wp_woocommerce_session_) bevat een unieke code voor elke klant, zodat deze weet waar de cartgegevens in de database voor elke klant te vinden zijn. Binnen deze cookies worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

 

c. als je contact met mij opneemt en nog geen klant bent
Als je contact met mij opneemt via e-mail, telefoon of het berichtenformulier op mijn website, dan leg ik je contactgegevens vast. Dit doe ik met het doel om je antwoord te kunnen geven op je vragen, of je een offerte te kunnen sturen. Als je vervolgens klant bij mij wordt dan leg ik je gegevens voor dat doel vast.

 

d. als je klant bij mij bent
Dan leg ik je naam, bedrijfsnaam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, kamer van koophandelnummer, btw-nummer en bankrekeningnummer vast. Deze gegevens heb ik nodig om de overeenkomst met je te kunnen uitvoeren.

Ik leg deze gegevens voor de volgende doelen vast:

  • om je mijn diensten te kunnen leveren;
  • om met je te kunnen communiceren over de diensten die ik je aanbied;
  • om je offertes of facturen te kunnen sturen;
  • om vorderingen te innen;
  • om eventuele klachten en/of geschillen met je te behandelen.

Daarnaast ben ik wettelijk verplicht om voor de belastingdienst een administratie bij te houden.

 

Artikel 2 met wie deel ik je gegevens?

Het kan zijn dat ik je gegevens met anderen moet delen om te kunnen te voldoen aan een wettelijke verplichting. Bijvoorbeeld voor een strafrechtelijk onderzoek. Dan deel ik alleen die gegevens die ik moet delen.

In geen geval verkoop ik je gegevens aan derden, zoals andere bedrijven.

Wel maak ik gebruik van een aantal andere bedrijven of tools die in opdracht van mij gegevens van mijn klanten of nieuwsbriefinschrijvers vastleggen.

Dit zijn de volgende bedrijven:

  • Mijn boekhouder en financieel VA.
  • Mailchimp, voor het versturen van mijn nieuwsbrieven en/of online cursussen.
  • Antagonist als hostingsbedrijf van mijn website en mailbox.
  • Moneybird voor mijn administratie.

Met deze bedrijven heb ik goede afspraken gemaakt over de beveiliging en geheimhouding van deze gegevens en deze vastgelegd in een verwerkersovereenkomst.

Mailchimp is buiten de Europese Unie gevestigd en daarom gaan je naam en e-mailadres buiten de EEG/EU. Mailchimp is aangesloten bij EU-US privacy shield. Dit is een overeenkomst tussen Amerika en Europa waarin regels zijn vastgelegd over uitwisseling en beveiliging van persoonsgegevens. Meer informatie is te lezen via: https://www.privacyshield.gov/welcome

 

Artikel 3. Hoe lang bewaar ik je gegevens?
Ik bewaar je gegevens niet langer dan nodig voor het doel waarvoor ik het heb vastgelegd, of welke termijnen ik van de wet moet aanhouden.

  • Voor mijn administratie en de bijbehorende facturen geldt wettelijk een bewaartermijn van 7 jaar.
  • Als je je ingeschreven hebt voor mijn nieuwsbrief, dan bewaar ik je naam en e-mailadres zolang je bent ingeschreven. Na uitschrijving verwijder ik deze gegevens direct.
  • Als je contact met mij opneemt, en geen klant wordt, bewaar ik je gegevens maximaal 1 jaar.

 

Artikel 4. Hoe heb ik je gegevens beveiligd?

Ik doe mijn best om de gegevens die ik heb verzameld te beveiligen tegen verlies, vernietiging, beschadiging of tegen elke vorm van onrechtmatig gebruik. Ik heb daarom diverse beveiligingsmaatregelen genomen.

Ik heb mijn website beveiligd met een ssl certificaat, ik maak gebruik van een firewall, waar mogelijk twee-traps authenticatie op systemen die ik gebruik, ook heb ik goede afspraken gemaakt met mijn leveranciers over de beveiliging van jouw gegevens.

 

Artikel 5. Recht op inzien, aanpassen en (laten) verwijderen van je gegevens
Als je wilt, kun je altijd inzage krijgen in je persoonlijke gegevens en je mag ze ook altijd laten aanpassen of verwijderen als deze niet correct of onvolledig zijn. Ook mag je mij vragen om het vastleggen van je persoonsgegevens te beperken of bezwaar maken tegen het feit dat ik gegevens van je vastleg.

 

Stuur in dat geval een e-mail naar petra@studioschrijf.nl. Je hoort daarna binnen een maand van mij. Ik moet met deze verzoeken wel zorgvuldig omgaan, dus ik check eerst of het verzoek echt van jou komt. Dit om een eventueel datalek te voorkomen, mocht iemand anders zich voor jou uitgeven.

Als ik niet of slechts gedeeltelijk aan je vraag kan voldoen, dan leg ik altijd uit waarom.

Wil je mijn nieuwsbrief niet meerontvangen? Dan kun je je uitschrijven door gebruik te maken van de afmeldlink onderaan elke nieuwsbrief.

 

Artikel 6. Wat kun je doen als je een klacht hebt?

Als je een klacht hebt hoe ik met je privacy om ben gegaan, dan hoor ik het eerst graag van je. Dan kan ik je klacht onderzoeken en naar een oplossing zoeken. Uiteraard heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens

 

Artikel 7. Wat ik doe als ik deze verklaring wijzig.

Deze privacyverklaring kan ik wijzigen. Ik adviseer je dan ook regelmatig op deze pagina te kijken of deze verklaring is gewijzigd. Als ik iets wijzig, dan vermeld ik dat op mijn website en/of hoor je dit rechtstreeks van me door een bericht per e-mail.

 

Heb je nog vragen? Stel ze me gerust via petra@studioschrijf.nl

 

Deze verklaring is voor het laatst gewijzigd op 4 juni 2018.