Wat het schrijven van een ‘over mij’ pagina al niet teweeg kan brengen. Het was weer eens een zetje om een rij figuurlijke dominostenen in de actie te zetten. Want wat wil je nou met je werkende leven? Hoe verdeel je je tijd en energie? Waar word je ècht blij van? Het balletje ging rollen en ik heb een paar krachtige keuzes gemaakt voor mijn bedrijf en mezelf.

Om meteen met de deur in huis te vallen:

  1. Ik stop met bloggen op StudioSchrijf.nl
  2. Ik stop met het bedrijfsaccount van Studio Schrijf op Instagram.
  3. Ik stop met de Facebookpagina van Studio Schrijf.
  4. Ik stop met de nieuwsbrief van Studio Schrijf.

Ik heb er voor gekozen om met één account verder te gaan qua blog & socials. Je vindt mijn persoonlijke blog voortaan op: PetraWiebenga.nl en mijn instagram @petrawiebenga. Ook gaat de nieuwsbrief van PetraWiebenga.nl wel door. Of beter gezegd, eigenlijk gaat alles gewoon samen onder 1 noemer. 

Waarom deze keuzes?

Mijn tijd en energie zijn niet eindeloos. Ik heb net als jij maar 168 uur in een week, waarvan een behoorlijk aantal uren verdeeld is over slaap, verzorging & gezin. Er blijven minder uren voor werk en persoonlijke interesses over als ik zou willen. Ik werk onder schooltijden en dat is al een bewuste keuze. Maar dat houdt ook in dat ik niet meer alle professionele ambities van vóór mijn moederschap moet willen najagen. Iets dat ik de afgelopen 8 jaar toch stiekem nog wel probeerde (met alle gevolgen van dien) en waarvan ik nu toch eindelijk accepteer dat het hem niet meer wordt. Dit toegeven aan mezelf was een behoorlijke drempel. Het voelde eerst zwak. Maar eindelijk kan ik zien dat het juist sterk is om keuzes te maken om met sommige dingen te stoppen. Juist om ruimte te geven aan andere belangrijke zaken. Ik wil dus bewuster kiezen waar ik mijn tijd en energie insteek en ben uitgegaan van het Marie Kondo principe.

 

Keuzestress op social media: wat waar te posten? 

De afgelopen maanden kreeg ik vooral stress als ik dacht aan posten op blog en social media. Ik had keuzestress! Wat moet ik nu waar delen? Ik merkte dat ik steeds vaker twijfels heb over de veelheid aan social media. Het is te veel, te versplinterd om allemaal goed en actief bij te houden. Nu heb ik op Facebook alleen al een persoonlijk profiel, zakelijke pagina voor Studio Schrijf, creatieve pagina vanuit PetraWiebenga.nl, en daarin weer verschil in updates of verhalen, op Instagram ook nog twee accounts met stories en updates en dan LinkedIn nog. Ik heb gewoon keuzestress wat ik waar moet posten (en dan als update of als storie) en merk dat ik dan vaak juist niets post 😂 Ook niet zo sociaal en niet mijn bedoeling, want ik vind social media wel heel leuk en gezellig! (Het is alleen een beetje veel geworden.)

Dus ik wilde onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om het simpeler te maken en kwam bij iets dat al veel langer suddert in mijn gedachten: keuzes maken om te stoppen met bepaalde accounts. Zodat ik weer tijd overhoud voor de leuke kanten van het vak. 

Artistieke vrijheid

Ik heb gemerkt dat ik vooral energie krijg als ik artistieke vrijheid voel. Om mijn creatieve flow te volgen, de intuïtieve ingevingen die ik krijg direct om te zetten in daden, zonder me geblokkeerd te voelen door eerst te checken of het wel in het straatje van Studio Schrijf past. Of het wel past bij wat ik met Studio Schrijf voor ogen had. Maar het bloggen werkt voor mij niet meer inspirerend of motiverend op deze manier. Ik wil graag over verschillende onderwerpen schrijven, maar voel me in het hokje van Studio Schrijf gevangen met mijn creativiteit. Dat heeft alles te maken met het beeld dat ik in mijn hoofd had van mijn bedrijf. Of hoe mijn bedrijf moest worden. 

Volg je passie & plezier

You teach best what you most need to learn yourself, leerde ik van Lou Niestadt. Dat blijkt maar weer, want ik volg nu dus mijn eigen advies op. Stop met wat niet (meer) werkt voor jou. Follow your joy. En mijn eigen Joy ligt zonder twijfel bij het creëren. Tekst & beeld, gedreven door vrijheid & nieuwsgierigheid. Die vrijheid, die voel ik zoveel meer als ik niet in het hokje van een bedrijfsnaam hoef te passen.

Als ik mag schrijven wat aan me trekt, als ik mag creëren wat er uit moet. (Ook als dat niet perse over schrijven, online communicatie of ondernemen gaat). Als ik mijn passie kan volgen en daar ook andere mensen blij mee kan maken. Vanuit oprecht enthousiasme. En voor mij werkt dat het beste met de keuzes die ik nu maak. 

Dus ik hoop dat je me wilt volgen naar mijn persoonlijke blog: www.petrawiebenga.nl

Wil je niets missen en dus updates blijven ontvangen? Schrijf je in voor de mail-updates van PetraWiebenga.nl

Of volg me op Instagram of LinkedIn.

Tot ziens!

P.s.: Ik stop dus niet met werken, dit zijn puur keuzes in mijn marketingcommunicatie. Heb je vragen of zijn er dingen onduidelijk? Stuur gerust een mailtje