Na het delen van mijn laatste blogartikel, waarin ik vertel hoe ik huilend voor een zaal met 60 ondernemers stond, en een belangrijke keuze heb gemaakt, kreeg ik de vraag of ik nu stop met ondernemen. Of ik stop met Studio Schrijf. Daar wil ik nog even op ingaan.

Mijn besluit dat ik op dit moment éérst de beste moeder en vrouw wil zijn die ik nu kan zijn, dat dit mijn belangrijkste taak is, sluit natuurlijk niet uit dat ik ook nog steeds blijf werken. Maar er gaat het een en ander veranderen. Ik maak een pas op de plaats. Waar ik vroeger worstelde met ‘hoe het hoort’ als je een (online) bedrijf hebt, als je ondernemer bent. Of hoe ik dácht dat het hoorde, kan ik dat nu loslaten.

 

Het is een mindshift.

Van de week sprak ik nog met Johan Cruijff : “Je gaat het pas zien, als je het doorhebt.” En om iets door te krijgen, moet je soms ánders durven kijken. Ik deed dat altijd al, maar omdat ‘de rest’ van de online ondernemers iets anders deed, dacht ik dat het zo hoorde. Het leek alsof ik de enige was die er anders over dacht. Ik werd er onzeker van, en probeerde me daarom toch te schikken naar ‘hoe het hoorde’ als online ondernemer. Als alle anderen met díe aanpak in parttime werken genoeg konden verdienen om lekker te eten, hun kinderen op te voeden, het huis schoon en opgeruimd te houden, hun man meer dan 15 minuten per dag te spreken en ergens ook nog een klein beetje vrije tijd voor zichzelf te vinden, zouden zij vast iets goed doen en ik een cruciaal stuk informatie over het hoofd zien.

Dat deed ik ook. Juist door in de stroom mee te gaan en mijn eigen intuïtie links te laten liggen.

In het ‘circus van online ondernemen’ probeerde ik iemand te zijn die ik in de basis niet ben. Alle strategieën, sales funnels en ‘dit is dé ENIGE manier’ om veel klanten/omzet/succes te behalen. (Wie bepaalt dat eigenlijk? ;-)) Ik was aan het jagen. Aan het streven. Vanuit een angst om niet genoeg te hebben, maar vooral niet genoeg te zijn.

Van DIE manier van ondernemen, neem ik afstand. Ik voel dat mijn ziel een ander pad wil bewandelen. Misschien ben ik anders. En misschien is dat goed. Ik mag er zijn. Op mijn manier.

 

Binnen Studio Schrijf gaan er dingen veranderen.

Ik zet mijn zakelijke blog aan de kant, en ga me weer focussen op het persoonlijke bloggen. Het hoeft niet Goed, Professioneel, Foutloos of over mijn Vak te gaan. Het mag wel eigen, ánders, persoonlijk, creatief, en weerspiegelen waar ik op dit moment door in vuur en vlam ga. Dat kan uiteenlopen van (toch) ondernemen, bloggen en schrijven tot creativiteit, kunst, cultuur, onderwijs, opvoeding, duurzaamheid, filosofie, psychologie, interieur, DIY-projecten of tips voor de leukste koffie-en theetentjes. Je gaat mij vooral beter leren kennen als persoon. Niet meer alleen in mijn “rol” als ‘De Ondernemer’ 😉

Ten tweede: het aanbod van Studio Schrijf verandert.

 

Wat blijft?

  • De 52 weken bloggen jaargroep, want ik vind het veel te fijn om deze club ondernemers op een positieve manier te ondersteunen met tips, inspiratie, cheerleading en feedback. (Je kunt nog aanhaken.)
  • De Schrijfcafé’s. Ik vind het heerlijk om met creatieve mede-ondernemers samen aan tafel te werken en elkaar direct te helpen met het vinden van het juiste woord, een pakkende insteek of snel tot de kern te gaan van die tekst waar ze al weken op worstelen.
  • De NakijkService & strippenkaart. Omdat ik je graag help bij je zelfgeschreven teksten met nét even die frisse blik, andere kijk of kritische noot. Ik zie snel waar je taal- of typefouten staan, of je boodschap écht overkomt en ik maak je tekst publiceerklaar zodat je verder kunt.

 

Wat is nieuw?

Al een hele tijd vertelt mijn intuïtie me overduidelijk dat puur commercieel schrijven, business 2 business, marketingteksten, focussen op seo, cijfers en sales niet meer het juiste pad zijn voor mij. Waar ik wél van aan ga, waar ik van in vuur en vlam ga, is de verdiepingsslag die vóór het schrijven van de teksten komt. Ik ben erachter gekomen dat schrijven wel een van mijn talenten is, maar dat je niet enkel de tekst krijgt bij mij. Het gaat om vonkjes, vlammetjes en vuur. Verdieping, verbinding en vertrouwen. Dat wat vóór het schrijven komt.

Waar ik jou enórm mee kan helpen is de creatieve wervelwind die ik ben, mijn brainstormbrein, mijn enthousiaste energie, mijn ‘anders denken’, mijn eeuwige ‘waarom’-vragen die je anders naar jezelf, je leven en je werk laten kijken. Ik wil als een firestarter voor je zijn. Je op weg helpen met je prachtige plannen, helpen om de ideeën in je hoofd vorm te geven, de punten te verbinden die niet te verbinden lijken (maar wat vaak wél kan!). En vanuit het vuur dat dán in je brand, help ik je alles te verwoorden. Om van daaruit concrete stappen te zetten.

 

En nu?

De exacte werkvorm van mijn nieuwe aanbod mag zich nog vormen (met stuiteren en stilstaan, in mijn eigen tempo) maar nu weet je wat er aan zit te komen qua nieuws 😀 Ik stop niet met Studio Schrijf. Het wordt wel anders. Béter! Ik vind het onwijs spannend om mijn plannen nu al met je te delen, omdat ik nog geen idee heb hoe het er concreet uit gaat zien en wannéér het komt, omdat mijn gezin voor gaat. Maar wauw, wat voel ik al een enorme smile als ik eraan denk dat ik anderen mag helpen en begeleiden vanuit mijn eigen enthousiaste energie, mijn stuiteren en stilstaan, mijn creatieve wervelwind. It feels góód 😀

4 reacties

Comments are closed.