Deze zomer ga ik EINDELIJK….

* Mijn héle website herschrijven.
* Een flinke voorraad blogartikelen schrijven.
* Mijn zolderkantoor / atelier opruimen.
* Een (online) cursus of thuisstudie doen.
* De voorraadkast uitzoeken.

(vul de rest van je lange to-do-lijst-met-achterstallige-klussen-in)


Dit artikel over ‘zomervoornemens’ van Patty Golsteijn deed me weer beseffen dat van al die mooie plannen niets terecht zal komen. Daar kan ik de klok op gelijk zetten. De kinderen krijgen 12 juli al zomervakantie voor zes lange weken. Het is waarschijnlijk prachtig weer, en dan wil ik met een (schets)boek in de tuin zitten, met de kinderen naar het strand en het zwembad.

Patty tipt om een ‘summer hours’ werkrooster aan te houden de komende maanden. Want we zijn toch geen ondernemer geworden om (meer dan?) fulltime te werken. Nu doe ik dat toch al niet. Ik werk parttime onder schooltijden (maar dat wordt in een vakantie sowieso al een uitdaging). Bovendien is het altijd, voor elke creatieve ondernemer, slim om te kijken naar wat er écht moet gebeuren en wat je eigenlijk kunt schrappen, vereenvoudigen, automatiseren of uitbesteden. (Minimalistisch ondernemen!)

 

Wat te doen?

Toch wil ik voor de komende 6 zomerweken een kleine Summer Bucket List maken, met dingen die ik ècht wil doen. En daar staan op:

  1. Lekker veel tekenen en schilderen.
  2. Kamperen met mijn gezin.
  3. Het Kröller Müller museum bezoeken.
  4. Naar het strand met de kinderen.
  5. Zes Vier boeken uitlezen.

Oh, en over die veel te lange ‘dat-ga-ik-in-de-zomer-eindelijk-doen-lijst’? Ik heb besloten dat ik een lijstje maak met 6 punten, en die spreid ik over de komende 6 maanden van het jaar. Elke maand een missie.

En elke werkdag werk ik minimaal 10 minuutjes aan elke missie. Dan blijft het toch in beweging.

Wat ga jij deze zomer doen?  

Neem je volledig vrij? Of werk je (op halve kracht?) door?