VIRTUAL ASSISTANT (VA)

Jouw rechterhand in online communicatieland.

Kom jij als ondernemer handen en tijd tekort? Kom je niet meer toe aan wat je eigenlijk WILT doen? Wil jij verder groeien met je bedrijf, maar blijf je hangen op ‘gedoe’ met online communicatie, blogs, nieuwsbrieven en social media?

 Laten we samenwerken. Je kunt me inhuren als virtual assistant. Hieronder leg ik uit wat ik voor je kan doen en hoe deze samenwerking eruit kan zien. Elke VA-samenwerking is maatwerk, dus ik stem mijn exacte diensten graag op jouw specifieke vraag af.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Mail me op petra@studioschrijf.nl, dan plannen we een gratis kennismakingsgesprek in via telefoon, Skype of Zoom.

Waarom virtual / online?

Veel werkzaamheden in je bedrijf hoeven niet persé tussen negen en vijf te gebeuren. Zelf werk ik het liefst tussen 9 & 15, onder schooltijden van de kinderen, maar ook in de rust van de avond rolt er nog wel eens een pakkende tekst het scherm op.
Ook is het voor veel werkzaamheden niet noodzakelijk om bij jou op kantoor achter een bureau te zitten. Ik kan werken daar waar ik mijn laptop open klap. Meestal is dat aan mijn eigen bureau. Zonder reistijd kan ik mijn werktijd en energie effectiever inzetten, zodat ik jou het beste van mezelf kan bieden.

Wat kan ik voor je doen als virtual assistant?

Elke VA heeft haar eigen specialiteiten, interesses en talenten. In de volgende taken en werksoorten kan ik je ondersteunen, of het volledig van je overnemen, zodat jij je handen vrij hebt voor de taken waar jij zelf blij van wordt.

 

Laat mij je helpen met je online communicatie. Denk bijvoorbeeld aan:

 

Webredactie
Het schrijven, plaatsen en bijhouden van alle tekst & beeld op je website. (Ervaring met meerdere cms-systemen, waaronder WordPress, Squarespace, Joomla, SiteCore etc.)

Bloggen
Zorgen voor een continue stroom aan berichten en interactie op je blog of online magazine, om in contact te komen en blijven met je doelgroep & klanten.

Copywriting
Schrijven van alle teksten die nodig zijn in je bedrijf. Van informele mail tot professionele salespage op je website en alle geschreven content daar tussenin.

Nieuwsbrieven
Verzorgen van je nieuwsbrief van A tot Z. Opmaak, inhoud, verzenden en analyses. (Ervaring met meerdere systemen, waaronder Mailchimp.)

Social media
Het verzorgen en bijhouden van je social media accounts. In tekst & beeld. Van het verzinnen, produceren en inplannen van updates tot de interactie met volgers. En daar voorbij. Gespecialiseerd in Instagram, Facebook & LinkedIn. Maar ik sta altijd open om me in nieuwe social media te verdiepen.

Community management / moderatie
Ik heb ervaring in het opzetten van online community’s zoals fora en Facebookgroepen. Was tot 2017 oprichter & beheerder van de Project Life NL groep met meer dan 2500 leden. Ik kan deze ervaring ook inzetten voor werkzaamheden aan/voor jouw online community.

Mijn werkwijze als virtual assistant

 

1. Kennismakingsgesprek

We beginnen met een gratis kennismakingsgesprek via Skype of Zoom. Voor een succesvolle samenwerking is het heel belangrijk dat we een persoonlijke klik hebben. Alleen dan haal jij er het meeste uit, en kan ik het beste van mezelf aan jou geven. Na het gesprek kun je beslissen of je daadwerkelijk met me wilt werken. Ik doe andersom hetzelfde. Als ik zelf denk dat je bij een andere professional beter af bent, zeg ik dat ook eerlijk.

 

2. Intake

Als we allebei een fijne persoonlijke klik voelen, hebben we een uitgebreid online intakegesprek. Jij geeft aan welke werkzaamheden je door mij als VA wilt laten doen. Bedenk je vooraf ook welke rol je van mij verwacht. Of je alleen uitvoeringsklussen wilt uitbesteden of wil je dat ik ook met je meedenk over het hoe, wat & waarom? Wil je dat ik tegengas geef, gevraagd en ongevraagd advies en goede ideeën inbreng? En bepaal voor jezelf ook je budget per maand. We maken samen een inschatting van het aantal uren dat nodig is.

 

3. Debriefing / Offerte, incl duidelijke afspraken/overeenkomst

Na de intake kom ik bij je terug met een debriefing en offerte. Hierin staan de gemaakte afspraken bij elkaar. We sluiten de overeenkomst voor onze samenwerking met ondertekening door ons allebei.

 

4. Inwerkperiode

Als we aan de slag gaan, volgt er eerst een inwerkperiode waarin jij mij goed brieft wat je van me verwacht. Van mijn kant gezien stel ik vragen.  Véél vragen. Soms zelfs irritante vragen. Of vragen die je laten nadenken over dingen waarover je nog nooit hebt nagedacht. Maar weet dat alles uit een goed hart komt en dat ik het nodig heb om overzicht te scheppen en voor jou de beste resultaten neer te zetten. Zie het als sparren 😉 waarna jij het los kunt laten en ik de boel voor je overneem en na de inwerkperiode zelfstandig uitvoer.

 

5. Samenwerking: ik word onderdeel van je team

Ik ben je graag van dienst, wil veel voor je doen, maar samenwerken met een virtual assistant betekent niet dat je alles over de schutting kunt gooien. Als virtual assistant word ik onderdeel van je team, soms zelfs je rechterhand op het gebied van online communicatie. Ik werk zelfstandig, op eigen tijden en eigen locatie, maar we hebben uiteraard wel overleg over de werkzaamheden. Via Zoom/Skype, Whatsapp of mail. En woon je binnen 40 autominuten van Zeewolde, dan kunnen we ook eens afspreken met thee & taart naast elkaar aan tafel.

Tarieven

Mijn losse uurtarief is €60,- exclusief 21% btw.

Je kunt ook kiezen voor een strippenkaart. Deze schaf je vooraf aan en is 3 maanden geldig. Hoe meer uren je inkoopt, hoe lager het uurtarief wordt.

Tevens is een abonnement mogelijk, waarbij je mij voor langere periode een vast aantal uur per maand inhuurt.

Ben je enthousiast geworden en zie je mogelijkheden voor een samenwerking?

Stuur gewoon een mailtje: petra@studioschrijf.nl .

Laten we kijken of het klikt!