Je hoort het zó vaak… denk aan de ‘SEO’ als je een website of blog maakt. Wees je bewust van SEO als je online teksten gaat schrijven. Maar… ondertussen zie jij door de bomen het bos niet meer. Wat is SEO nou precies? En wat moet je er mee als creatieve ondernemer of kunstenaar?

SEO is de afkorting van  Search Engine Optimization. In normaal Nederlands betekent dat: zoekmachine optimalisatie.

Het doel van zoekmachine optimalisatie is te zorgen dat jóuw website, blog of shop bovenaan in de zoekresultaten komt. Dat de ‘robot’ van de zoekmachine met al zijn  ingewikkelde algoritmen, ranking systemen en classifiers jóuw websitepagina’s of producten als meest relevante zoekresultaat bovenaan in de lijst zet wanneer jouw potentiële klant (of ideale lezer) informatie, of een oplossing zoekt voor haar probleem, uitdaging of vraag.

Vergeet de technische termen. Die zijn voor ons nú niet relevant.

Met die technische termen en trucjes kunnen we niet zoveel, en bovendien is dat niet het belangrijkste. Er is een andere manier om hoger in de zoekmachines te komen!

Wat moet je wél met SEO voor je website en met name je online teksten als creatieve ondernemer of kunstenaar? Wat komt er bij SEO-schrijven kijken? En hoe pas je dit makkelijk toe op je eigen website, blog of webwinkel? Daarover schreef ik een e-book:

Alles wat je als creatieve ondernemer wilt weten over: SEO-Schrijven.

In dit e-book deel ik mijn kennis en inzichten met jou op het gebied van SEO-schrijven. Ik leg je in begrijpelijke taal uit wat SEO precies is en hoe je het makkelijk zelf kunt toepassen op jouw website of blog. Mét handig stappenplan!

Want jouw creativiteit en jouw (kunst)werken mogen gezien worden! Laten we er samen aan werken om dat nog beter voor elkaar te krijgen. Alles begin met kennis.

Ik hoop je hiermee op weg te helpen om eindelijk grip te krijgen op wat SEO is en hoe je het gemakkelijk zelf kunt toepassen op jouw website om beter vindbaar te worden voor nieuwe klanten.