Wil jij misschien wel eens naar het Schrijfcafé van Studio Schrijf komen? Maar heb je geen idee wat je precies kunt verwachten? Ik vertel je graag hoe een gemiddeld schrijfcafé er uitziet.

Je komt binnen in ‘De Oude Bieb’ in Zeewolde. Een gezellig koffie-& theehuis, ingericht met vintage meubels en kasten vol tweedehands boeken. Het gezellige personeel zegt je vrolijk gedag. Aan een van de grotere tafels zit ik met mijn laptop. We begroeten elkaar en je zoekt een lekker plekje aan tafel, waar jij ook je laptop neerzet.

 

Koffie, thee & lekkers

We maken kennis, bestellen koffie of thee met eventueel wat lekkers, we kletsen even en gaan aan de slag met schrijven. Als het nodig is help ik je op weg met mijn ‘firestarter-vragen’. Een schrijfcafé wordt bezocht door minimaal 2 en maximaal 5 ondernemers per keer. Ieder schrijft haar of zijn eigen tekst. Jij komt misschien om een verkooppagina te schrijven, terwijl je buurvrouw werkt aan een blogartikel en je overbuurvrouw een les schrijft voor de online training die zij geeft. Ik schrijf zelf ook. De ene keer een blogartikel, dan weer een mailing of de tekst voor een webpagina. Is je koffie op? Bestel gerust nog één!

 

Onbeperkt vragen stellen over je teksten

Uiteraard mag je altijd vragen stellen tussendoor. Daar ben ik voor! Ik ben er als schrijfcoach speciaal voor jullie. Wil je weten hoe je een pakkende titel schrijft, hoe je de lezer je tekst intrekt, de aandacht vasthoudt en je doel bereikt? Welke schrijfstijl gepast is? Of je wel of geen opsomming moet gebruiken? Hoe je tussenkopjes formuleert? Hoe je een ‘call to action’ toevoegt onder aan je tekst, zodat de lezer contact met je zoekt of direct je product koopt? Wil je weten welke woorden je beter wel of niet kunt gebruiken? Of wil je dat ik je tekst nakijk voor je hem online zet? Stel je vraag gerust aan me tijdens het schrijfcafé. Ik help je heel graag.

 

Persoonlijk contact & Netwerken

Je bent meestal niet alleen. Dus er is ook gelegenheid om op een laagdrempelige manier andere ondernemers te leren kennen. Sommige klanten aan tafel ken ik al langer, dus er komt wel eens een verbouwing ter sprake, net als de kinderen, een bezochte dansvoorstelling, uitdagingen op het gebied van gezondheid, of het gedrag van de hond. Maar ook ontstaan er interessante gesprekken onderling tussen jullie als ondernemers. Over de vakinhoudelijke kant van je werk bijvoorbeeld. Er zijn zelfs Schrijfcafé-deelnemers die elkaar hebben gevonden als sparringpartner, of nieuwe klant. Ook kun je goede tips opdoen, voor bijvoorbeeld tools & systemen die de anderen gebruiken. Laatst tipte een deelneemster ons over een online tool die je kan helpen bij het organiseren, inplannen en automatisch laten delen van je blogartikelen op social media. Superhandig!

 

Rond het middaguur bestellen we een lekkere lunch, en daarna gaan we nog even door met het schrijven en afronden van je tekst. Om 14.00 uur sluiten we het Schrijfcafé af en gaat iedereen weer zijn eigen pad. Naar huis, naar kantoor, naar een klant. Hopelijk ga je in elk geval de deur uit met een goed gevoel, een tekst die vergevorderd of zelfs af is, een berg persoonlijke schrijftips van mij en een lach op je gezicht van de gezellige samenkomst.

 

Lijkt het je wat? Kom naar het volgende schrijfcafé.

Twijfel je nog? Plan gerust een gratis online kennismaking met mij in om te kijken of we een klik hebben en of ik je kan helpen. Mail me op: petra[at]studioschrijf.nl