Boek 'Wetboek voor bloggers'In het ‘Wetboek voor bloggers‘ deelt jurist Charlotte Meindertsma alle (on)geschreven regels voor succesvolle online schrijvers. In het boek staan naast algemene informatie over het opzetten en uitbouwen van een blog óók hele nuttige dingen over voorwaarden, bescherming van je vormgeving en content, bescherming van je lezers, privacy, vrijheid van meningsuiting, auteursrechten en rechten van derden zoals citaatrecht en portretrecht.

Wat ik persoonlijk erg leuk vind in dit boek, is dat het heel toegankelijk is geschreven. Verwacht van Charlotte geen moeilijke juridische taal! Ze weet alles in begrijpelijk Nederlands over te brengen, zodat jij en ik het snappen. Ook komen er in het boek verschillende succesvolle bloggers aan het woord in interviews. Zo heeft Monique van Loon van Culy.nl het over legaal beeldgebruik en vertelt ze haar ervaring met auteursrechten, én de lessen die ze daarvan leerde. “Dan kreeg ik een mail van een fotograaf, dat was al erg genoeg. Ik schaamde me dood.” – Monique leerde ook al snel dat ‘Google’ of ‘Pinterest’ geen juiste bronvermelding zijn, maar dat je áltijd moet checken dat alle content op je blog of site rechtenvrij is, zelfgemaakt, óf geplaatst met toestemming van de fotograaf of maker.

Voor creatieve ondernemers en kunstenaars ook heel interessant, is het hoofdstuk over ‘Bescherm je blog’, waarin omschreven staat hoe je je teksten, beelden en website beschermt én wat je kunt doen bij inbreuk op jóuw auteursrecht.

Al met al een echte múst-have voor iedereen die online wil publiceren. Of dat nu op een website of een blog is. Meer informatie lees je op de website van Charlotte’s Law.